Patnos sanayi esnafı yurt dışına açılıyor

Patnos Esnaf ve Sanatkarlar Odası, yeni nesil araçlarda elektronik kontrollü sistemle arıza tespitlerine yönelik çalışması ile Avrupa Birliği (AB) hibe desteği almaya hak kazandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Faruk Çınarkaya, "Bu proje ile birlikte, sanayideki motorlu araçlar teknolojisi alanında ustaların Avrupa'da deneyimlerini artırmayı planlıyoruz." dedi.

Patnos esnafının hazırladığı, Leonardo da Vinci-Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik (Mobility) projeleri çerçevesinde sunduğu proje kabul edildi. Proje, Türkiye genelinde sunulan toplam 2 bin 261 proje arasında içerik değerlendirmesi aşamasını geçerek, hibe desteği almayı başaran 320 proje arasına girdi. 48 bin Euro hibe desteği alacak projede, yeni araçların tamamıyla elektronik sistemlerle kontrol edildiği ve arıza anında ise bu elektronik sensörlerin arıza kodları verdiği, motor tamiriyle uğraşan ustaların da bu arıza kodlarına göre, sistemdeki arızayı tespit edip giderdiğine dikkat çekildi.

Patnos Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Faruk Çınarkaya, proje kapsamında; otomotiv mekanikerliği, otomotiv elektromekanikerliği ve otomotiv elektrikçiliği dallarında faaliyet gösteren ustaların, bu alandaki bilgi birikimi, tecrübelerini artırmak amacıyla 7-11 Kasım 2012'de Almanya'nın Hamburg ile İsveç'in Stockholm şehrine götüreceklerini kaydetti. Çınarkaya, şöyle konuştu:

"Ustalarımız, Avrupalı işletmelerde iş yeri dizaynı, iş yeri güvenlik tedbirleri, iş yerlerinin fiziki ve teknik altyapılarını ve iş yerlerinde çalışanların kendi aralarındaki ilişkilerle müşteri ilişkilerini inceleyeceklerdir. Projemiz kapsamında yararlanıcılarımız olan motor ustalarımızın her türlü transfer bedelleri, iaşe ibate (yeme içme ve konaklama) bedelleri gibi masrafları proje kapsamında karşılanacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber